Oud-Writing-studenten in GLOEI: de podcast

Oud-Writing-studenten in GLOEI: de podcast

redactie
dinsdag 15 februari 2022
algemeen
redactie

Enkele oud-studenten van de Schrijfopleiding zijn terug te horen in GLOEI: de podcast, een project van Singel Uitgeverijen en schrijver Edward van de Vendel. In de podcast hoor je een uitgebreid interview met oud-student Helena Hoogenkamp, en daarnaast is er poëzie te horen van Lars Koning en Yentl van Stokkum.

Wat is GLOEI?

In 2021 verscheen GLOEI, het meermaals bekroonde interviewboek van Edward van de Vendel met jongeren uit het hele LHBTQIA+-spectrum. Na dit succes volgde sinds najaar 2021 GLOEI: de podcast, opnieuw een serie gesprekken, dit maal met bijzondere gasten van alle leeftijden uit de LHBTQIA+-gemeenschap. Door deze persoonlijke gesprekken over liefde, gender, woede, passie en enthousiasme wil GLOEI: de podcast “nadrukkelijk laten zien dat gender en geaardheid maar een onderdeel van iemands leven zijn”.

Interview met Helena Hoogenkamp

In de vijfde aflevering van GLOEI is een bekende van de schrijfopleiding te gast: oud-student Helena Hoogenkamp. In 2021 verscheen haar debuutroman Het aanbidden van Louis Claus bij uitgeverij De Bezige Bij. Daarnaast vertelt ze in GLOEI openhartig over de ingrijpende operatie die ze onderging, en haar ervaringen nadaty ze uitkwam voor haar non-binairiteit. Je beluistert het interview hier, of in je favoriete podcastspeler.

Poëzie van Yentl van Stokkum en Lars Koning

Daarnaast wordt voor elke aflevering van GLOEI een jonge schrijver gevraagd een gedicht te schrijven gebaseerd op het gesprek met de gast. Ook hier vinden we twee oud-studenten van Writing for Performance terug: Yentl van Stokkum schreef het gedicht Hier bij het gesprek met Xillan Maxcrooy, Lars Koning deed dat bij de aflevering met Ernst Meulenberg met het gedicht Terug naar de scene.