Berneja

Ik ben als een foton en ik wil bloemen in mijn huis. 

De hele tijd bloemen in mijn huis

Ik wil de buurman die–

Ik wil de buurman.

Hem wegtrekken uit zijn vierkante meters, zijn blubberige buik mijn lichaam laten voelen zodat hij in ieder geval één keer heeft gevoeld hoe het is om aangeraakt te worden. De vrouw die hij nooit dacht te krijgen: BAM dat ben ik.

Wyona

- Work in Progress -

Op dit moment ben ik nog druk bezig met onderzoeken waar nou precies mijn onderzoek over
gaat. Om toch iets te delen en een hint te geven: mijn fascinatie over het herhaaldelijk falen, de angst daarvoor als obstakel en als motor binnen mijn maak- en schrijfproces.

There’s only a queer divine dissatisfaction, a blessed unrest that keeps us marching and makes us more alive than the others.

Marta Graham

Berneja Voskamp

Berneja Voskamp (1994) is een Rotterdamse schrijver die in haar teksten zeer kleine doekjes om de confrontaties van haar personages windt. De personages in haar verhalen bevinden zich vaak in een staat van twijfel, ongemak waaruit een weg naar bescheiden heldendom wordt gevonden. Berneja werkt het liefst op collectieve werkwijze op de repetitievloer met andere schrijvers, acteurs, regisseurs en muzikanten. Ze liep twee stages; één in samenwerking met Brits-Berlijns artiestencollectief Gobsquad, en het ander als regieassistent bij de jongerenmusical Beer met tekst van Guus Kuijer, van het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland.