Welkom op de website van Theatre Design lichting 2021. Het digitale platform waar wij ons eindwerk presenteren.

De opleiding Theatre Design leidt theatervormgevers op die kunnen ontwerpen voor diverse vormen van theater: in de grote zalen, kleine zalen of op locatie – voor dans, mime, muziektheater, teksttoneel, festivals, manifestaties of tentoonstellingen. Wij ontwerpen alle visuele elementen van de theatrale wereld (zoals decor, kostuums, licht en objecten) en geven zo vorm aan onze signatuur als beeldend theatermaker. 

Theatre Design

Op deze website zie je een selectie van het eindwerk dat bestaat uit drie projecten: een onderzoek, een ontwerp en een expositie. 

In het ontwerp stond de beheersing van het ontwerpproces en de realisatie van onze visie op theater, voorop. Startend vanuit een eigen interesse, ontwikkelden wij een voorstellingsconcept tot resultaten in decor, kostuum, maskers, rekwisieten, licht, projectie, geluidsontwerp en meer. Wij ontwerpen ruimte, en beeldende werking in tijd. 

In het onderzoeksproject ontwikkelden wij onze eigen artistieke praktijk. Dit deden we aan de hand van een eigen vraag en onze out-of-the-box perspectieven op die vragen. In wát we onderzoeken en hóe we dat doen, maken wij gebruik van technieken uit theater en beeldende kunst, zoals: performance, fotografie en installatie.  

De afstudeerexpositie vond plaats begin juni 2021 op meer dan 20 verschillende locaties in de binnenstad van Utrecht. Deze website geeft een overzicht van de individuele studenten en hun eindwerken.

Valentijn Albers
Pleun Verhees
Milou Oosterom
Mandy Zonneveld
Sjaan Hofstede
Edo Verhoeff