Theatre in Education 2023

Dit zijn ze: de nieuwe theatermakers en theaterdocenten, de afstudeerlichting van HKU Theatre in Education 2023.

Ambitie
De klas van Docent Theater studeert af met een grote opdracht; ze lopen een stage, doen een onderzoek, schrijven een scriptie, maken een eigen voorstelling, organiseren een festival waar dat kan spelen, en zoeken naar manieren om al die dingen thematisch met elkaar te verbinden. Ze houden ervan om de lat hoog te leggen. 

Het is een groep ambitieuze mensen die altijd net meer doen dan wat er van ze gevraagd wordt. Ambitieus zijn ze op elk vlak; niet alleen reisden ze voor hun stages de hele wereld over, van Namibië tot Zweden, van Australië tot Suriname, ook inhoudelijk weten ze wat ze willen. Ze omschrijven zichzelf als maatschappijkritisch. Hun voorstellingen worden niet gemaakt puur voor amusement, maar er moet ook iets onderzocht en aan de kaak gesteld worden. Of het nou een dansvoorstelling over cancelcultuur, een jongerenvoorstelling over angst of een solovoorstelling over mensen met diverse mogelijkheden is, ze vinden allemaal op hun eigen manier een vuur dat ervoor zorgt dat ze blijven doorwerken.

Kernwaarden
Kracht, speelsheid en zichtbaarheid, dat zijn de drie kernwaarden waarmee ze zichzelf omschrijven. Dat is de uitkomst van een geïrriteerde en ook harmonieuze brainstormsessie. Het is een groep sterke individuen, die elkaar uitdagen en elkaar ook alles gunnen.

Het is een hechte groep, die gedurende vier jaar hechter is geworden. Het begin van hun studie werd getekend door lockdowns, online lessen en virtuele theatrale experimenten. Ondanks de afstand bleven ze wel met elkaar in contact, door zelf georganiseerde lezingen en pubquizen. Daardoor groeiden ze als groep niet uit elkaar.

En ook na hun afstuderen komt er sowieso elk halfjaar een borrel om in contact te blijven. Zelf georganiseerd, natuurlijk. Zo zijn ze dan ook wel weer.

Dit zijn ze
Dit zijn Isabella Bikker, Isabella Kovács, Linde van Dorp, Yona Etel, Isalinde Glerum, Emmely Hansen, Kate Hoffman, Nils Karssen, Carme Koetschruiter, Tess Kosters, Mystha Mandersloot, Elena Migo, Lotte van den Nieuwboer, Xiomara Pinas, Roos Rijnbeek, Sophie van Slooten, Ronald ter Telgte

Fotografie: Jeffrey Flu

Yona Etel
Tess Kosters
Sophie van Slooten
Roos Rijnbeek
Ronald ter Telgte
Nils Karssen
Mystha Mandersloot
Lotte van den Nieuwboer
Linde van Dorp
Kate Hoffman
Isalinde Glerum
Isabella Kovács
Isabella Bikker
Emmely Hansen
Elena Migo
Carme Koetschruiter