Ik, Prometheus

Eindregie

¨De eerste mensen leefden doelloos voort van dag tot dag, totdat ik het vuur van de goden stal en aan ze gaf. Dat is de zonde waarvoor ik de prijs nu betaal, geboeid, onder een naakte hemel. Ik, Prometheus, moet mijn lot zo goed mogelijk dragen: tegen de noodzaak is geen macht bestand. Maar even moeilijk is het om te zwijgen; de ketens trekken harder aan mijn tong dan aan mijn lijf.¨

Een Griekse tragedie als solovoorstelling over los willen breken uit het verstrengelende

Tekst en concept Sara Krant
Regie Sara Krant
Spel Sara Krant
Begeleiding Abdel Daoudi
Techniek Marc Ruiter
Met dank aan

Jet Knoben, Mahika Knopper en Julia Spoelstra

Lapsus*

¨*Disclaimer: de regisseur en spelers besteedden de grootst mogelijke aandacht en zorg aan de inhoud en vorm van de voorstelling. Desondanks was het mogelijk dat er eventuele fouten en/of onvolkomenheden in de voorstelling voorkwamen.¨

Een voorstelling over het maken van fouten.

Spel

Kirsten Vernooij, Robin van der Leeden, Sam van Velzen en Tess Kosters


Regieassistent Sarah van Leer
Begeleiding Sara ter Beeke

Het gras aan de overkant

“Leef jij 100% duurzaam? Nee? Wij ook niet. Sterker nog, het lukt ons voor geen meter. Wij zijn 4 procent groen. Ongeveer… misschien. We doen soms alsof we appeltjesgroen zijn maar eigenlijk zijn we zeewiergroen, of misschien wel augurk. Maar we willen het wél. En ook dat anderen het willen. Of eigenlijk dat anderen het doen. Groen. Maar hoe kunnen we jullie overtuigen als het ons zelf niet eens lukt?”

Een voorstelling over (niet) duurzaam leven.

Spel

Lars, Nienke en Dylan


Regie Sara Krant

Coroon-o-nooo!

Samen met Simone Hofman en c.a. 60 kinderen en jongeren van Levtheater Nootdorp, maakte ik een voorstelling over de Coronatijd, in Coronatijd. In zes turbulente weken maakten we een grappige maar ook ontroerende voorstelling vol herkenbare momenten, terugblikken, bizarre situaties en hilarische toekomstbeelden.

Spel c.a. 60 kinderen en jongeren van Levtheater
Regie Simone Hofman en Sara Krant

Sara Krant

Sara ziet theater als middel om mensen in bepaalde mate aan het denken te zetten over ´de mens´ of de maatschappij. Ze leert anderen graag hoe ze zichzelf theatraal in kunnen zetten om dat ook te doen. Leerlingen worden bij haar serieus genomen als speler, maker en mens. Ze werkt graag samen met spelers en makers om tot theater te komen en zet daarbij veiligheid en plezier als belangrijkste randvoorwaarden voorop.