Camila Jannes

Docent Theater & Theatermaakster met een maatschappelijk achtergrond. Theater zet ik in als middel om taboes, gecompliceerde thema’s, filosofische vraagstukken en dilemma’s aan te kaarten in een beeldende bewegende vorm. Als Zzp’er werk ik onder de naam: Actinginmovement – In actie komen vanuit beweging, bewogen worden door je acties. –  Wat beweegt jou?

Muzen

20 minuten regie – 3e jaarsvoorstelling

Muzen een bewegingsvoorstelling over de kracht van kwetsbaarheid. Gespeeld door vijf prachtige vrouwen van verschillende leeftijden 18 t/m 60 jaar. 

SpelersMikal R. Brejaart, Niske, Jorinde de Jonker, Naomi J. Landman Lotte Huijs
VormgeefsterToby K. Immerzeel
Muziekproducent Ramón van Gammeren

Nymfonia

Eindregie

Nymfonia een bewegingsvoorstelling in combinatie met spoken word over een sensuele zoektocht naar zichzelf waarin identiteit, seksualiteit en gender aan het daglicht wordt gebracht. 

Spelers

Mirte de Leeuw, Trang Phan, Jesse Snel, Ibtissam Youssef

VormgevingToby K. Immerzeel
MuziekproducentRamón van Gammeren
Concept en regieCamila Jannes

Hoe kunnen acteurs hun sensualiteit inzetten in spel?" - Het belang van sensualiteit binnen een bewegingsvoorstelling Een scriptie geschreven net beginnende bewegingsmakers.

“Sensualiteit gaat vooral over het zintuigelijk genieten. Daarbij denk ik dat sensualiteit ook een houding is die je kunt inzetten ten opzichten van het publiek. Sensualiteit kun je leren aanzetten op een technische wijze.” (Acteur: Anton van der Sluis, persoonlijk interview, 07/01/2021) 

“De meeste mensen zijn zo geconditioneerd dat als we door een winkelstraat lopen dat onze voelsprieten naar buiten aanstaan. Je wordt geprikkeld door de dingen van buitenaf, waardoor je niet in contact staat met je innerlijke wijsheid. De stem van je innerlijke wijsheid is de stem die niet vanuit je hersenen komt, maar vanuit het oerweten dat diep in je lichaam ligt op geslagen. Een combinatie van gevoel, lichaamswijsheid en intuïtie. Je voelsprieten zijn dan niet meer naar buiten gericht, maar naar binnen.” (Vrouwencoach: Janneke Robers, persoonlijk interview, 14/11/2020)

Stut - Buitengewone Portretten - HKU X STUT Theater

Een kunstroute door de wijk Overvecht.  Samen met een bewoner uit de Wijk overvecht maakte ik samen met haar vanuit haar gepersonaliseerde verhaal een beeldende locatievoorstelling over loslaten van oude liefdes. 

SpelGulhan Tatli & Camila Jannes
Concept en regieCamila Jannes
ProductieHKU & STUT theater

Lopen te Lopen - Theatergezelschap Zintuigelijke magie

Lopen te lopen is een bewegingslocatievoorstelling over zintuigelijke magie

SpelGulhan Tatli & Camila Jannes
Concept en regieCamila Jannes
ProductieHKU & STUT theater

Camila Jannes

“Seksualiteit, sensualiteit, gender, identiteit, cultuur etc. zijn allemaal thema’s die mij bezig houden als docent theater en als theatermaker. Mijn kracht is om binnen de grote thema’s een persoonlijk en intieme connectie te maken. Ik werk vanuit zintuiglijkheid en beweging. Voor mij is het belangrijk dat de spelers zich kunnen gaan verbinden met het thema door te onderzoeken wat hun eigen noodzaak is d.m.v. speloefeningen, gesprekken, schrijfopdrachten, mini onderzoeken etc. Het ontdekken van hun eigen krachten en kwetsbaarheden binnen een thema is waar ik de spelers mee uitdaag en daarmee ook mijzelf. Het werk is nooit af wanneer je bewogen wordt door dat wat je beweegt.”